Обобщенная динамическая модель крутильно-формирующих органов текстильных машин с соосными роторами - А. Р. Папоян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Предлагается обобщенная динамическая модель для расчета всех основных типов текстильных роторных систем.Приводится полное математическое описание обобщенной динамической модели, дана методика её трансформирования в частные модели. Ժամանակակից տեքստիլ ռոտորային համակարգերի կառուցվածքների վերլուծության հիման վրա առաջարկվում է ընդհանրացված դինամիկական մոդել տեքստիլ ռոտորային համակարգերի հիմնական տեսակների դինամիկական հաշվարկի համար: Բերվում է դինամիկական մոդելի լրիվ մաթեմատիկական նկարագրությունը և նրա` տարբեր մասնավոր տեսքերի փոխակերպման մեթոդիկան: A generalized dynamic model for calculation of all main types of textile rotor systems is proposed. The complete mathematical description of the generalized dynamic model and the method of its transformation into particular models is given.
Keywords: Technology; Mechanical engineering and machinery