К повышению эффективности систем частотно-управляемых асинхронных электроприводов - М. Р. Кудоян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Показана эффективность применения нетрадиционных и редко используемых способов управления, а именно, принципа модального управления в системах частотно-управляемых асинхронных электроприводов (ЧУЭП) с асинхронными двигателями (АД) с короткозамкнутым ротором. Предложено новое системное решение, повышающее быстродействие и динамическую устойчивость ЧУЭП. Предложенные системы ЧУЭП реализуемы и работоспособны при любом уровне технической реализации составных узлов и компонентов. Ցույց է տված ոչ ավանդական և լայն օգտագործում չունեցող կառավարման միջոցների արդյունավետությունը` օգտագործելով հաճախականային կառավարմամբ ասինքրոն էլեկտրաբանեցումների (ՀԿԱԷ) հայտնի մոդալ կառավարման սկզբունքը: Առաջարկված է նոր համակարգային լուծում, որը բարձրացնում է ՀԿԱԷ արագագործությունը և դինամիկ կայունությունը: Առաջարկված ՀԿԱԷ համակարգերն իրագործելի և աշխատունակ են դրանց առանձին մասերի և բաղադրամասերի ցանկացած տեխնիկական իրագործման մակարդակով: The effectiveness of nonconventional and rarely used methods of control, namely, the principle of modal control in asynchronous frequency-controlled electric drives (AFCED) with induction motors is shown. A new system solution for increasing the response rate and dynamic stability of AFCED is proposed. The proposed AFCED systems are effective at any level of technical realization of their separate nodes and components.
Keywords: Technology