Ինտեգրալ սխեմաների ներքին միջմիացումների մակրոմոդել - Վ. Շ. Մելիքյան; Ս. Մ. Սարգսյան; Դ. Ա. Պետրոսյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Դիտարկված է գերմեծ ինտեգրալ սխեմաների ներքին միջմիացումների կենտրոնացված պարամետրերով մակրոմոդել, որը բավարար ճշտությամբ բնութագրում է իրական գծում ընթացող գործընթացները: Մասնավորապես, հաշվի են առնվել լարման ու հոսանքի ալիքների աղավաղումները և ազդանշանի տարածման հապաղումը: Տարբեր դեպքերի համար դիտարկվել են միջմիացման մակրոմոդելի տարբերակներ: Կառուցվել է բազմասեկցիոն մոդել և SPICE սխեմատեխնիկական ծրագրի օգնությամբ կատարվել է տարբեր մոդելների և ռեժիմների համեմատություն: Рассмотрена сосредоточенная макромодель внутренних межсоединений быстродействующих интегральных схем, которая достаточно точно описывает процессы, происходящие в реальной линии. В частности, учтены искажения волн тока и напряжения, а также задержка распространения сигнала. Исследованы разные макромодели межсоединений для различных случаев. Построена многосекционная макромодель. Произведено сравнение разных моделей и режимов с помощью схемотехнического пакета SPICE. The concentrated macromodel of internal interconnections of high-speed integrated circuits which precisely enough describes the processes occurring in a real line is considered. In particular, current and voltage waveform distortions, and also a delay of signal propagation are taken into account. Different interconnection macromodels for various cases are investigated. The multisection macromodel is constructed. Comparison of different models and modes with the tools of SPICE package is made.
Keywords: Technology