Оптимизация маршрутизации в IP сетях путем задания соответствующих метрик каналов - Р. А. Аветисян; Р. А. Геворкян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Рассмотрены различные концепции оптимизации маршрутизации в IP сетях. Задача определения оптимальных метрик каналов для однометрических и двухметрических протоколов маршрутизации решается с применением генетического алгоритма. Քննարկված են տարբեր հնարավորություններ IP հոսքերի երթուղավորման օպտիմալացման համար: Միամետրիկական և երկմետրիկական նպատակակետի վրա հիմնված երթուղավորման արձանագրությունների օգտագործման դեպքում օպտիմալ մետրիկաների որոնման խնդրի լուծման համար կիրառվում է գենետիկ ալգորիթմ: Different concepts for routing optimization in IP networks are discussed. A problem of optimum metric definition for one-metric and two-metric routing protocols using the genetic algorithm is solved.
Keywords: Technology