Երկկողմանի ուղղորդված նոր երևույթ կիսահաղորդչային օպտիկական ուժեղարարի թեք ալիքատարում - Գ. Շ. Շմավոնյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ուսումնասիրվել է բազմակի ոչ հավասարաչափ քվանտային հորեր ունեցող կիսահաղորդչային օպտիկական ուժեղարարի թեք ալիքատարով անցնող լույսի օպտիկական ճանապարհի ազդեցությունը ճառագայթման սպեկտրերի վրա տարբեր ինժեկցիոն հոսանքների դեպքում: Հայտնաբերվել է նոր երկկողմանի ուղղորդված երևույթ. լայնաշերտ կիսահաղորդչային օպտիկական ուժեղարարի թեք ալիքատարով անցնող լույսի օպտիկական ճանապարհը մեծ ազդեցություն ունի կիսահաղորդչային օպտիկական ուժեղարարի ճառագայթման բնութագրերի վրա` ինքնակամ և հարկադրված ճառագայթումների շնորհիվ: Исследовано влияние оптического пути света на излучательных спектрах полупроводниковых оптических усилителей с кривым волноводом и неодинаковыми многочисленными квантовыми ямами при разных инжекционных токах. Обнаружено новое двусторонне направленное явление - оптический путь света, проходящего через кривой волновод широкозонного полупроводниковoгo оптическoгo усилителя, который сильно зависит от излучательных характеристик вследствие разных спонтанных и стимулированных излучений. The influence of the optical path on emission spectra of bent-waveguide semiconductor optical amplifier with non-identical multiple quantum wells at different injection current levels is investigated. A new bidirectional guided effect has been discovered the optical path of light passing through bent waveguide of broadband semiconductor optical amplifier greatly influencing the emission characteristics due to different spontaneous and stimulated emissions.
Keywords: Electrical engineering; Electronics; Nuclear engineering; Technology