Փոփոխական ռեժիմներում աշխատող գազամազութային էներգաբլոկների վնասակար արտանետումների գնահատման անհրաժեշտության մասին - Ո. Զ. Մարուխյան; Ա. Ռ. Գևորգյան; Մ. Գ. Ղազարյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Կատարվել է դեպի մթնոլորտ վնասակար նյութերի արտանետումների քանակական վերլուծություն` կախված էներգաբլոկների էլեկտրական բեռնվածքից և վառելիքի տեսակից: Փորձնական և տեսական տվյալների մոտարկման միջոցով ստացված առնչությունները բնապահպանական տեսանկյունից կիրառելի են բեռնվածքի ներկայանային բաշխման լավարկման համար: Проведен количественный анализ вредныx выбросов в атмосферу в зависимости от электрическиx нагрузoк энергоблоков и типа топлива. Полученные способом аппроксимации экспериментальныx и теоретическиx данныx функциональные соотношения могут быть использованы для оптимизации распределения внутристанционныx нагрузок с точки зрения оxраны окружающей среды. A quantitative analysis of harmful emissions into the atmosphere depending on electrical loadings of powerblocks and the fuel type is carried out. By means of approximating the experimental and theoretical data, the obtained functional relation can be used to optimize the distribution of intraplant loading from the ecologic standpoint.
Keywords: Electrical engineering; Electronics; Nuclear engineering; Technology