Ոչ գծային հետևող համակարգի ավտոմատացված նախագծման եղանակի մշակում - Գ. Կ. Սարգսյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Մշակվել է ոչ գծային հետևող համակարգի ավտոմատացված պարամետրական սինթեզի եղանակ: Դիտարկվել է հաջորդական գրգռումով հաստատուն հոսանքի շարժիչի օգտագործման դեպքը: Կառուցվել է համակարգի Simulink մոդելը և մշակվել է լավարկման գործընթացի նախնական կետի ընտրության ալգորիթմ: Разработан метод автоматизированного параметрического синтеза нелинейной следящей системы. Рассмотрен случай использования двигателя постоянного тока с последовательным возбуждением. Создана модель Simulink и разработан алгоритм выбора начальной точки оптимизационного процесса. The method of computer-aided parametric synthesis of the nonlinear servomechanism is developed. The case of using series excitation dc motor is considered. The Simulink model of the system is worked out and an algorithm for choosing the initial point of the optimization is developed.
Keywords: Technology