Եռաֆազ մալուխի զուգահեռ տեղակայված ջղերի հեռավորության լավարկում - Լ. Հ. Կարախանյան; Վ. Ա. Գրիգորյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Առաջարկված է էլեկտրական դաշտի լարվածության բաշխման հաշվարկի մեթոդ՝ եռաֆազ, առանց մետաղյա պատյանի, պոլիէթիլենային մեկուսացմամբ և բետոնե անցուղիներում տեղակայված մալուխների համար: Մշակված մեթոդով որոշված են եռաֆազ մալուխի էլեկտրական դաշտի լարվածության մեծությունները և միջֆազային հեռավորությունները` ելնելով երկարատև էլեկտրական ամրության ապահովման պայմանից: Предложен метод расчета распределения напряженности электрического поля для трехфазных кабелей без металлической оболочки, с полиэтиленовой изоляцией, установленных в бетонированных траншеях. Предложенным методом определены величины напряженности электрического поля трехфазного кабеля, исходя из условия обеспечения длительной электрической прочности. A design method of electric field intensity for three-phase cables without any metallic sheath, with polyethylene insulation located in concreting trenches is proposed. Three-phase electric field cable intensity quantities are specified by the proposed method proceeding from conditions of durable electric strength control.
Keywords: Electrical engineering; Electronics; Nuclear engineering; Technology