О некоторых формах энергосбережения на объектах энергетики - Д. В. Зубиташвили; Я. Г. Биджамов (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Показана возможность снижения добавочных потерь и повышения КПД эксплуатируемых гидрогенераторов путем внесения некоторых конструктивных изменений в их полюсных наконечниках. Рассмотрена методика оценки этих потерь как до, так и после выполнения реконструкции. Приведены примеры практического осуществления мероприятий по снижению добавочных потерь в полюсах гидрогенераторов. Ցույց է տրված շահագործվող հիդրոգեներատորի բևեռային ծայրապանակներում կատարված կառուցվածքային փոփոխությունների միջոցով ՕԳԳ-ի բարձրացման և լրացուցիչ կորուստների նվազեցման հնարավորությունը: Դիտարկված է այդ կորուստների մեթոդիկան վերակառուցումից առաջ և հետո: Բերված են հիդրոգեներատորների բևեռներում լրացուցիչ կորուստների նվազեցման միջոցառումների գործնական իրականացման օրինակներ: Additional losses and the efficiency of operating hydrogenerators increased by certain structural changes in the pole pieces can be reduced. The procedure of assessment of these losses before and after the reconstruction is considered.The examples of practical measures on the reduction of additional losses in the poles of hydrogenerators are given.
Keywords: Electrical engineering; Electronics; Nuclear engineering; Technology