Դեֆորմացման աստիճանի և ջերմաստիճանի ու ածխածնի պարունակության ազդեցությունը եռակալված նախապատրաստվածքների ԲՋՄՄ արդյունավետության վրա - Ս. Գ. Մամյան; Ա. Վ. Անդրիասյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հետազոտվել է պողպատե եռակալված նախապատրաստվածքների ԲՋՄՄ ժամանակ ամրացման էֆեկտի կախվածությունը ածխածնի պարունակությունից, դեֆորմացման աստիճանից և ջերմաստիճանից: Սահմանված է, որ փոշեպողպատների ԲՋՄՄ ժամանակ ածխածնի լավարկված պարունակությունը կազմում է 0,6%, մեծանում են դեֆորմացման լավարկված աստիճանի ու ջերմաստիճանի տիրույթները: Исследована зависимость эффекта ВТМО стальных спеченных заготовок от содержания углерода, степени и температуры деформации. Установлено, что оптимальное содержание углерода при ВТМО порошковых сталей составляет 0,6%. При этом расширяется область оптимальных степеней и температур деформации. Efficiency dependence of steel sintered bars HTTMT on carbon contents, deformation degree and temperature is studied. It has been established that during HTTMT of powder steels the optimal contents of carbon is 0,6% and the space of optimal deformation degree and temperature is expanded.
Keywords: Technology