Էլեկտրոնային սխեմաների տարանջատման մեթոդ - Վ. Շ. Մելիքյան; Է. Է. Մկրտչյան; Կ. Գ. Մկրտչյան; Դ. Դ. Հովհաննիսյան; Վ. Ս. Սողոմոնյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Առաջարկված է էլեկտրոնային սխեմաների կառուցվածքային տարանջատման մոտեցում, որը հնարավորություն է ընձեռում հաշվի առնել խառը էլեկտրա-տրամաբանական մոդելավորման պահանջները: Մշակված մեթոդն ունի օգտագործողի պահանջներին հարմարվելու հատկություն: Այն թույլ է տալիս ժամանակի յուրաքանչյուր պահին հաշվարկել սխեմայի անցողիկ պրոցեսները միայն նրա ակտիվ մասերի համար: Մեթոդն ապահովում է հաշվարկների համար անհրաժեշտ մեքենայական ժամանակի և հիշողության տնտեսում: Предлагается подход к структурной декомпозиции электронных схем, позволяющий учесть требования смешанного электро-логического моделирования. Разработанный метод имеет свойство адаптации к требованиям пользователя, позволяет рассчитывать только активные фрагменты схемы в каждый момент времени и обеспечивает экономию машинного времени и памяти, необходимых для расчетов. An approach to structural decomposition of electronic circuits that permits to take into account the demand for mixed electrological simulation is proposed. The method developed has a property of adoptation to the user’s requirements, allows to calculate only active fragments of the circuit at every moment and provides machine time and memory economy necessary for calculations.
Keywords: Technology