Koмплекс алгоритмов интегральной системы мониторинга и диагностики АЭС с ВВЭР-440 - В. Г. Петросян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Изложены основы построения интегральной системы мониторинга и диагностики (ИСМО) оборудования АЭС с ВВЭР-440. Приведена алгоритмическая структура системы, состоящей из трех основных модулей. С точки зрения комплексной диагностики, показана целесообразность интеграции отдельных модулей, учитывая при этом опыт их эксплуатации на энергоблоке №2 Армянской АЭС. Ներկայացված են ՋՋԷՌ-440 տիպի ԱԷԿ-երի սարքավորումների վերահսկման և ախտորոշման ինտեգրալ համակարգի կառուցման հիմունքները, նկարագրված է երեք մոդուլներից բաղկացած համակարգի ալգորիթմական կառուցվածքը: Հայկական ԱԷԿ-ի 2-րդ էներգաբլոկում շահագործման փորձի հիման վրա ցույց է տրված համակարգի նպատակահարմարությունը համալիր վերահսկման և առանձին մոդուլների ինտեգրման տեսանկյունից: The design principles of the integrated system for equipment monitoring and diagnostics at NPP with the reactor of WWER-440 type are presented. The system algorithmic structure with three key modules is described. Using the experience of the system operation at unit 2 of Armenian NPP the advisability of such a system is deduced from complex diagnostics and integration of separate modules view point.
Keywords: Electrical engineering; Electronics; Nuclear engineering; Technology