Определение сопротивления пород разрушению алмазным рабочим органом - М. Г. Саркисян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Рассматриваются вопросы взаимодействия алмазного рабочего органа с породой с учетом влияния масштабного фактора на прочность рабочей среды. По выведенной формуле при определении суммарной силы разрушения динамический характер взаимодействия учитывается динамической микропрочностью породы. Դիտարկված է ապարի և ալմաստային աշխատանքային օրգանի փոխազդեցությունը` աշխատանքային միջավայրի ամրության վրա մասշտաբային գործոնի ունեցած ազդեցության հաշվառմամբ: Ստացված բանաձևով քայքայման գումարային ուժի որոշման դեպքում փոխազդեցության դինամիկական բնույթը հաշվի է առնվում ապարի դինամիկական միկրոամրությամբ: Diamond operating organ interaction problems with the rock considering scale factor influence on strength of working environment are viewed. According to the deduced formula for determining the total destruction force, the dynamic character of interaction is taken into account by dynamic rock microstrength.
Keywords: Technology; Mechanical engineering and machinery