Պաղեստինյան հակամարտության կարգավորման փորձերը «երկու պետությունների» ստեղծման սկզբունքի հիման վրա - Հովհաննիսյան, Արտակ
Սույն հոդվածի շրջանակներում ուսումնասիրության առարկա է դարձել պաղեստինյան հակամարտության կարգավորման գործընթացում «երկու արաբական և հրեական պետությունների ստեղծման» հայեցակարգը, որը առաջարկվելով 1940-ական թթ., արդիական է մնում մինչ օրս: В рамках данной статьи изучена концепция «создания двух государств» в процессе урегулирования палестинского конфликта. Среди различных предложений по урегулированию «двухгосударственное» решение, а именно создание двух отдельных - арабского и еврейского государств в Палестине, всегда считалось одним из наиболее вероятных вариантов разрешения конфликта. Он остается актуальным и по сей день. Within the framework of this article, the concept of "creating two states" in the process of resolving the Palestinian conflict has been studied. Among the various proposals for a settlement, a "two-state" solution, namely the creation of two separate Arab and Jewish states in Palestine, has always been considered one of the most likely options for resolving the conflict. It remains relevant to this day.
Keywords: Քաղաքագիտություն