Обоснование модифицированной модели текучести Друкера – Прагера для порошковых материалов - Арзуманян, М. Г. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Получены формулы пластического деформирования порошкового материала на основе теории пластичности для шляпкообразной поверхности модифицированной модели текучести Друкера – Прагера. Показано, что полученные уравнения дают возможность определять не только компонент напряженно-деформированного состояния заготовок из порошкового материала в технологических процессах, но и их текущую пористость. Հիմնվելով պլաստիկության տեսության բանաձևերի վրա՝ Դրուկեր – Պրագերի՝ ձևափոխված գլխարկաձև մոդելի գլխարկի մակերևույթի համար ստացվել են փոշենյութի պլաստիկ դեֆորմացման տեսական բանաձևերը։ Ցույց է տրվել, որ ստացված հավասարումները հնարավորություն կտան որոշելու ոչ միայն տեխնոլոգիական գործընթացներում փոշենյութից նախապատրաստվածքների լարվածադեֆորմացիոն վիճակի բաղադրիչները, այլև դրանց ընթացիկ ծակոտկենությունը։ On the basis of the equation of the theory of plasticity theoretical formulas for the plastic deformation of a powder material were obtained for the cap surface of the modified Drucker – Prager cap model. It is shown that the obtained equations make it possible not only to determine the components of the stress-strain state of powder blanks in technological processes but also their current porosity.
Keywords: Механика