Применение динамического программирования в задаче о документообороте - Д. Н. Вартанян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Для оптимального формирования казначейского документооборота к нему применена задача коммивояжера. Дан алгоритм ее решения методом динамического программирования. Показано, что при этом достигается существенное сокращение количества вычислений за счет заметного увеличения объема памяти. Գանձապետական փաստաթղթերի օպտիմալ ձևավորման խնդրի լուծման համար կիրառվում է շրջիկ վաճառականի (կոմիվոյաժոր) խնդիրը։ Տրված է դրա լուծման ալգորիթմը դինամիկ ծրագրավորման մեթոդով։ Ցույց է տրված, որ հիշողության ծավալի նկատելի ավելացման գնով ապահովվում է հաշվարկների ծավալի էական կրճատում։ To form optimally treasury document turnover, a run book problem is applied. The algorithm for its decision by method of dynamic programming is given.It is shown that essential reduction of calculation quantity is reached at the expense of appreciable storage increase.
Keywords: Technology