Закон сохранения в модели коллективного пользования - Э. А. Симонян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Рассмотрен широкий подкласс класса консервативных дисциплин модели Mr | Gr| 1| ∞| ,где внутри промежутков сплошного обслуживания вызовов K-го типа, k=1,r используется разделение времени процессора в алгоритме коллективного пользования. В стационарном режиме для средних времен пребывания вызовов при условии того, что данный вызов уже получил единиц времени на обслуживание, сформулирован и доказан закон сохранения. Դիտարկվում է M |Gr|1| ∞ մոդելի պահպանողական հերթակարգերի մի լայն դաս, որտեղ k-տիպի պահանջների` k=1,r , առանձին վերցված անընդմեջ սպասարկման միջակայքերում օգտագործվում է սպասարկման պրոցեսորի ժամանակի բաժանման միասնական օգտագործման ալգորիթմ: Մոդելի ստացիոնար T (x) k, k = ,1 r , x ≥ 0 վիճակում k -տիպի պահանջի` մոդելում գտնվելու միջին պայմանական ժամանակի համար (այն պայմանի դեպքում, երբ նշված պահանջը ստացել է սպասարկման x միավոր ժամանակ), ձևակերպված և ապացուցված է պահպանման օրենք: A wide subclass of conservative class disciplines is viewed for the model M r| Gr|1| ∞ where inside intervals a time-sharing processor in collective use algorithm is applied. The conservative law is formulated and proved for mean time call arrival in stationary conditions provided the given call has already obtained X unit time for service.
Keywords: Technology