Расчет допустимого установившегося режима электроэнергетической системы при y-z форме задания состояния сети - В. С. Сафарян; С. Э. Григорян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Предлагается новая математическая модель допустимого установившегося режима ЭЭС при Y-Z форме задания состояния сети, когда независимые станционные узлы одновременно могут быть как типа P-Q, так и типа P-U. Дается вычислительный алгоритм для реализации численной математической модели допустимого установившегося режима ЭЭС. Էլեկտրաէներգետիկական համակարգի թույլատրելի կայունացված ռեժիմի հաշվարկի համար առաջարկվում է նոր մաթեմատիկական մոդել ցանցի վիճակի Y-Z տեսքի տրման դեպքում և երբ անկախ կայանային հանգույցները միաժամանակ կարող են լինել ինչպես P-Q, այնպես էլ P-U տեսքի: Առաջարկվում է համապատասխան հաշվողական ալգորիթմ էլեկտրաէներգետիկական համակարգի թույլատրելի կայունացված ռեժիմի թվային մաթեմատիկական մոդելի իրացման համար: A new mathematical model of permissible steady-state in electric power systems is proposed for Y-Z form of network state specification when independent station units can simultaneously be both of P-Q type and P-U type. A computational algorithm for numerical mathematical model realization of permissible steady-state conditions in electric power systems is given.
Keywords: Electrical engineering; Electronics; Nuclear engineering; Technology