Электромагнитный импульсный ускоритель для передачи ускорения твердым немагнитным телам - Ж. М. Мирзабекян; В. К. Казарян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Разработана теория расчета импульсного магнитного поля для передачи ускорения твердым немагнитным телам при условии ограничения скорости тела от теплового поля. Даются окончательные формулы для расчета электромагнитных и конструктивных параметров индукционных катушек, триготронов и электрические схемы замещения. Մշակվել են իմպուլսային մագնիսական դաշտում պինդ, ոչ մագնիսական մարմիններին արագացում հաղորդելու հաշվարկային տեսությունը և առաջացող ջերմային դաշտում վերջիններիս արագության սահմանափակման պայմանները: Տրված են ինդուկցիոն կոճերի, տրիգոտրոնների էլեկտրամագնիսական ու կառուցվածքային պարամետրերի հաշվարկի վերջնական բանաձևերը և փոխարինման սխեմաները: The theory of pulse magnetic field calculation for acceleration transmission to solid non-magnetic bodies under conditions of body velocity limitation from the thermal field is developed. The final formulas and electric replacement circuits for the calculation of electromagnetic and constructive parameters of induction coils, trigotrons are given.
Keywords: Electrical engineering; Electronics; Nuclear engineering; Technology