Հոգնածային ամրության բարձրացումը լավարկված մակրոկառուցվածքի սահմանման ճանապարհով - Ս. Գ. Մամյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Մշակված է բարձր հաճախականության հոսանքի սարքերի կիրառմամբ ջերմային մշակման ճանապարհով համալիր մեխանիկական հատկությունների բարձրացման բոլորովին նոր մոտեցում. հատկությունների փոփոխական` ընդհատ ռացիոնալ բաշխում ըստ դետալի ծավալի` հաշվի առնելով սահմանային բեռնվածությունների տակ առաջացած լարման էպյուրները: Разработан новый подход повышения комплекса механических свойств путем термической обработки с использованием установки ТВЧ: переменное дифференцированное рациональное распределение свойств по объему детали с учетом эпюр внутренних напряжений, образующихся под предельными нагрузками. A new method of increasing the mechanical property complex by means of heat treatment using a high frequency current setup is elaborated. Variable differentiated rational distribution of properties according to the detail size paying attention to the epures of internal stresses formed under ultimate loads is given.
Keywords: Technology