Ակտիվ փուլավորված անտենային ցանցի հաղորդող-ընդունող մոդուլի կառուցվածքային սխեմա - Հ. Լ. Բալայան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Աշխատանքի նպատակն է` ստանալ ակտիվ փուլավորված անտենային ցանցի` պարզ կառուցվածք ունեցող և հեշտությամբ ղեկավարվող հաղորդող-ընդունող մոդուլ: Պահանջվող արդյունքին հասնելու համար սարքի կառուցվածքային սխեմայում օգտագործված է թվային փուլաշրջիչ: Описан приемопередающий модуль активной фазированной антенной решетки, имеющий более простую структурную схему с простым управлением. Для получения необходимого результата в структурной схеме устройства использован цифровой фазовращатель. A transmitter - recever module of phased antenna array having simpler structure and easy control is described. To obtain the necessary result in the structure scheme of the device, a digital phase chifter is used.
Keywords: Electrical engineering; Electronics; Nuclear engineering; Technology