Моделирование процессов сжатия по стандарту MPEG-2 - С. К. Кочарян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Представлена модель процессов сжатия по стандарту MPEG-2. Дано описание моделей предварительной обработки сигнала, межкадрового сжатия и внутрикадрового сжатия. Աշխատանքում ներկայացված է MPEG-2 տեսաինֆորմացիայի սեղմման ստանդարտում կիրառվող սեղմման ալգորիթմերի մոդելների մշակումը: Տրված է տեսաազդանշանի նախնական մշակման, միջկադրային և ներկադրային սեղմումների փուլերի մոդելների նկարագրությունը: A compression process model made to standard MPEG-2 is presented. A signal pretreatment, intraframe compression and iterframe compression model descriptions аrе given.
Keywords: Technology