Գերբեռնավորված էլեկտրական ցանցերում միաջիղ ուժային կաբելների շահագործման ժամանակամիջոցի որոշումը - Գ. Ս. Ներսեսյան; Ժ. Մ. Միրզաբեկյան; Լ. Ս. Հովհաննիսյան; Ս. Գ. Ներսիսյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Էլեկտրահաղորդման սարքավորումների օգտագործման ժամանակ էլեկտրական ցանցերը հաճախ շահագործվում են գերբեռնավորման ռեժիմներում: Դիտարկվել են միաջիղ ուժային կաբելների գերբեռնավորման ռեժիմները, և որոշվել է համապատասխան հոսանքի թողարկման դեպքում կաբելների շահագործման ժամանակամիջոցը: Проведено исследование одножильных силовых кабелей при эксплуатации в режиме перегрузки и повышении степени пропускаемости различных токов. Установлены сроки их эксплуатации. One-phase power cables in overload regimes have been studied and operating duration has been determined for various current transmission increase level.
Keywords: Electrical engineering; Electronics; Nuclear engineering; Technology