Եռակալված պողպատների բարձրջերմաստիճանային ջերմամեխանիկական մշակման ժառանգականության ուսումնասիրությունը - Ս. Գ. Մամյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հետազոտվել է պողպատե եռակալված նախապատրաստվածքների ԲՋՋՄՄ էֆեկտի պահպանման հնարավորությունը միջանկյալ փափկացնող օպերացիայից և կրկնվող մխումից հետո: Սահմանված են ժառանգական բարձրջերմաստիճանային ջերմամեխանիկական ամրացման ռեժիմները, որոնք ապահովում են ԲՋՋՄՄ-ից հետո ստացվող բարձր համալիր մեխանիկական հատկությունների պահպանում և, միաժամանակ, բարձր տեխնոլոգիականություն: Исследована вoзможность сохранения эффекта ВТМО стальных спеченных заготовок промежуточной смягчающей обработки и повторной закладки. Установлены режимы наследственного высокотемпературного термомеханического упрочнения, обеспечивающие сохранность высокого комплекса механических свойств после ВТМО и одновременно высокую технологичность. High-temperature thermomechanical treatment effect preservation possibility in sintered steel bar for intermediate softening treatment and repeated hardening is studied. High-temperature thermomechanical reinforcement regimes providing high complex mechanical property preservation after high-temperature thermomechanical treatment and simultaneously high manufacturability are established.
Keywords: Technology