О механизме хлорирования оксидов металлов в присутствии углерода - В. А. Мартиросян; М. Э. Сасунцян; А. Р. Мачкалян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Предлагается контактно-диффузионный механизм хлорирования, обеспечивающий образование промежуточных продуктов оксикарбидов и оксихлоридов и дальнейший их расход на хлориды. Ուսումնասիրվում է մետաղների օքսիդների քլորացման մեխանիզմը ածխածնի առկայությամբ: Առաջարկվում է քլորացման կոնտակտադիֆուզիոն մեխանիզմ, որի էությունն այն է, որ քլորացման գործընթացում առաջանում են միջանկյալ միացություններ՝ օքսիկարբիդներ, օքսիքլորիդներ, իսկ դրանց հետագա տրոհումից՝ քլորիդներ: A metal oxide chlorination mechanism at the presence of carbon is proposed. It is shown that chloration proceeds through the formulation of intermediate oxicarbides and oxichlorides and their further rate for clorides.
Keywords: Technology