К аналитическому исследованию силы удара при строгании - Г. А. Арутюнян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Приведены результаты определения силы удара при строгании расчетным путем с учетом пластической деформации в зоне удара. Динамический коэффициент податливости b, входящий в формулу для определения силы удара, выбран с учетом того, что резец, который ударяет заготовку, рассматривается как односторонний штамп. Показатель n выбран равным единице, поскольку пластическая деформация при ударе почти линейно зависит от силы. Сравнение расчетных и экспериментальных данных силы удара дает удовлетворительное совпадение. Բերված են ռանդման գործընթացում հարվածի ուժի` հաշվարկային մեթոդով որոշման արդյունքները, հաշվի առնելով, որ հարվածի գոտում առաջանում է պլաստիկական դեֆորմացիա: Դյուրաշարժության դինամիկական b գործակիցը (որը մտնում է հարվածի ուժի որոշման բանաձևի մեջ) ընտրված է` հաշվի առնելով, որ կտրիչը դիտարկվում է որպես միակողմանի դրոշմ: n ցուցիչը ընդունված է հավասար մեկի, քանի որ պլաստիկական դեֆորմացիան համարյա գծային օրինաչափությամբ է կապված հարվածի ուժի հետ: Հարվածի ուժի հաշվարկային և փորձնական մեծությունները բավարար չափով համընկնում են: Results of impulsive force determination in planing by calculation taking into account plastic deformation in the zone of impact are given. The dynamic factor of mechanical compliance b, which appears in the f force, has been selected taking into account the fact that the cutter hitting the workpiece is considered as a single-side die. The index n has been selected equal to unity as far as plastic deformation on impact is approximately linearly dependent on force. Comparison of designed and calculated data on the impulsive force has shown satisfactory coincidence.
Keywords: Technology; Mechanical engineering and machinery