Ժամանակի ընթացքում բետոնների ամրության աճի կախվածության հարցի վերաբերյալ - Հ. Ա. Պեպանյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Բերված է ժամանակի ընթացքում բետոնների ամրության աճի կախվածությունն արտահայտող նոր բանաձևի ստացման մեթոդիկան: Մշակված բանաձևը ներկայումս ընդունվածի համեմատությամբ ունի կիրառման ավելի լայն ոլորտ, ինչպես նաև հաշվի է առնում օդի միջին հարաբերական խոնավության ազդեցությունը բետոնի ամրության վրա: Приведена методика получения новой формулы, выражающей зависимость возрастания прочности бетона во времени. Разработанная формула по сравнению с принятой имеет более широкую область применения, а также учитывает влияние средней относительной влажности воздуха на рост прочности бетона. A new formula obtaining technique expressing concrete strength increase time dependence is given. Compared with the adopted formula, the developed one has wider field of application and takes into account the influence of average relative air humidity on the growth of concrete strength.
Keywords: Technology; Building construction