Միաջիղ, զուգահեռ փռված ուժային կաբելների ջերմային դաշտի որոշման մեթոդը եռաֆազ համակարգում - Գ. Ս. Ներսեսյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Մշակված է ջերմային դաշտի խնդիրների լուծման մեթոդ` եռաֆազ համակարգում առանց մետաղյա պատյանի պոլիէթիլենային մեկուսացմամբ բետոնե անցուղիներում տեղադրված երեք առանձին, զուգահեռ փռված միաջիղ կաբելների կիրառման համար: Մեթոդի միջոցով որոշված են միջֆազային հեռավորությունները և բետոնե անցուղու երկրաչափական չափերը: Разработан метод решения задач теплового поля в случае применения трех отдельных, параллельно расстеленных одножильных кабелей без металлической оболочки, с полиэтиленовой изоляцией, размещенных в бетонных каналах в трехфазной системе. Определяются межфазовое расстояние и геометрические размеры бетонного канала. A method is given for solving thermal field problems in applying three single-conductor cables parallelly laid, without armor, with polyethylene insulation, located in concrete channels. With this method the interphase distances and geometric sizes of concrete channels are determined.
Keywords: Electrical engineering; Electronics; Nuclear engineering; Technology