Метод комплексной оптимизации режима электроэнергетической системы - В. С. Хачатрян; С. Г. Аракелян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Предлагается комплексная оптимизация режима ЭЭС, рассматриваемая как коррекция допустимого установившегося режима, при котором учитываются ограничения, налагаемые на соответствующие режимные параметры. В результате задача нелинейного программирования превращается в задачу классического программирования и решается методом Лагранжа. ԷԷՀ-ի համալիր լավարկումը դիտվում է որպես թույլատրելի կայունացված ռեժիմի ճշգրտում, երբ հաշվի են առնվում համապատասխան ռեժիմային պարամետրերի վրա դրված անհավասարության տեսքի սահմանափակումները: Արդյունքում ոչ գծային ծրագրավորման խնդիրը ներկայացվում է որպես դասական ծրագրավորման խնդիր և լուծվում Լագրանժի մեթոդով: The complex optimization of electrical power system condition is considered as a correction of permissible steady-state condition, when necessary limitations imposed on operating condition are taken into consideration. As a result the nonlinear programming problem is turned into classical programming problem and is solved by Lagrange’s method.
Keywords: Electrical engineering; Electronics; Nuclear engineering; Technology