Կ. Պոլսում սուլթանի դեմ մահափորձ կատարած անձնավորության ինքնության պարզաբանումը - Խմբ.-հրատարակիչ՝ Գրիգոր Արծրունի (Տպ. Ա. Ա. Միխելսօնի)
Լորդ Լիտտոյի նամակը Էմիրին` զինված բախումների առթիվ: Նիժնի-Նովգորոդից կոմս Իգնատիևի ուղևորությունը Մոսկվա և Կիև: Հարձակում բրիտանական բանակի վրա Շուտուրգարդենում: Ռումինիայի ոստիկանության պահանջը` բուլղարացի Կեսյակովին իրենց առաջնորդ նշանակելու առթիվ: Ռուսական երկաթուղու կապալառու Բարանովի ժամանումը Բելգրադ: Վիեննայում իշխան Բիսմարկի և կոմս Անդրաշիի հանդիպման մանրամասները: Ս. Պետերբուրգի պետական բանկի տարադրամի փոխարժեքը:
Keywords: «Մշակի» հեռագիրներ; Միջազգային ընկերութիւններ; Մշակ մատենագիտութիւն