Расчет скважины в двухслойной грунтово-напорной фильтрующей среде при откачке воды из напорного горизонта - С. М. Казарян; Г. А. Алоян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Рассматривается задача определения давления в двухслойных грунтово-напорных гидравлически связанных, неограниченных водоносных толщах при постоянной откачке воды из напорного горизонта одиночными скважинами. Система уравнений решена методом операционного исчисления. Предложены расчетные формулы для любых малых и больших времен откачки. Դիտարկվում է հիդրավլիկական կապի մեջ գտնվող երկշերտ անսահմանափակ գրունտա-ճնշումային ջրային հողաշերտերում ճնշումների որոշման խնդիրը, ճնշումային շերտից հաստատուն ելքով առանձին հորատանցքով ջրառի դեպքում: Հավասարումների համակարգը լուծվել է օպերացիոն հաշվի մեթոդով, առաջարկվում են հաշվարկային բանաձևեր՝ ցանկացած փոքր և մեծ ժամանակներում ջրառի համար: A pressure determination problem in two-layer ground-head hydraulically connected, unlimited water bearing thickness with permanent pumping out water from the head horison by single wells is considered. Simultaneous equations are solved by the operatioanal computation method. Design formulas for any little or much time required for pumping out are proposed.
Keywords: Technology; Hydraulic engineering; Ocean engineering