Анализ одного метода преобразования частоты - М. О. Погосян; В. Г. Ягджян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Приводится математический анализ поведения дискретной схемы преобразователя частоты, на основе которого синтезируются необходимые телевизионные сигналы для системы СЕКАМ. Вычисляются значения мгновенных частот, возникающих на выходе схемы, период повторения процесса, а также количество вхож¬дений различных частот в этом периоде. Բերված է հաճախականության այնպիսի ձևափոխիչի դիսկրետ սխեմայի վարքի մաթեմատիկական վերլուծությունը, որի հիման վրա սինթեզվում են SEKAM համակարգի համար անհրաժեշտ հեռուստատեսային ազդանշաններ: Աշխատանքում հաշվարկվում են սխեմայի ելքում առաջացող ակնթարթային հաճախականությունների արժեքները, գործընթացի կրկնության պարբերությունը և տվյալ պարբերությունում տարբեր հաճախականությունների ընդգրկման քանակը: A mathematical analysis of the discrete circuit behavior of the frequency transformer is proposed. Based on this analysis, the indispensible television signals for the SECAM system are synthesized. The instantaneous frequency values at the system output, the recurring period of the process, as well as the amount of different frequency occurrences during this period are computed.
Keywords: Technology