Аналог диаграммы Вышнеградского для импульсных систем третьего порядка - С. P. Папян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Получены формулы, позволяющие определить качество переходного процесса в импульсной системе, описываемой разностным уравнением 3-го порядка, без нахождения корней характеристического многочлена. Ստացվել են բանաձևեր, որոնք թույլ են տալիս որոշել անցումային պրոցեսի որակը իմպուլսային համակարգում, որը նկարագրվում է երրորդ կարգի տարբերակման հավասարումով՝ առանց բնութագրական բազմանդամի արմատները գտնելու: Formulas for determination of the transient performance in the pulse system are obtained. The system is described by the difference equation of the third order without finding the characteristic polynomial.
Keywords: Technology