О некоторых аспектах развития теории оболочек и пластин в Армении - Агаловян, Л. А. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Some aspects of the development of the classical, refined, asymptotic theories of anisotropic plates and shells in Armenia are outlined. The decisive role of S.A. Ambartsumyan in the creation and development of these theories, the foundation of the corresponding Scientific school is noted. Շարադրված են Հայաստանում անիզոտրոպ թաղանթների և սալերի դասական, ճշգրտված, ասիմպտոտիկ տեսությունների զարգացման որոշ ասպեկտները: Ընդգծված է Ս. Համբարձումյանի որոշիչ դերը այդ տեսությունների ստեղծման, զարգացման, համապատասխան գիտական դպրոցի հիմնադրման վեհ գործում: Излагаются некоторые аспекты развития классической, уточненных, асимптотической теорий анизотропных пластин и оболочек в Армении. Отмечается решающая роль С.А. Амбарцумяна в создании и развитии этих теорий, основании соответствующей Научной школы.
Keywords: Механика