Փոքր համակցված տեղակայանքների էներգետիկական արդյունավետության գնահատման շուրջ - Լ. Տ. Ղուլոյան; Ա. Լ. Մխիթարյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Դիտարկվում է համակցված փոքր էներգատեղակայանքների զարգացման այժմէականությունը։ Քննարկվում են դրանց էներգետիկական արդյունավետության գնահատման մեթոդները, հատկապես այն դեպքերում, երբ սպառողները միաժամանակ մատակարարվում են որակով խիստ տարբերվող էներգիայի տեսակներով (ջերմություն, էլեկտրաէներգիա)։ Рассматриваются вопросы актуальности и развития малых комбинированных энергоустановок. Обсуждаются методы оценки их энергетической эффективности, особенно в случаях, когда потребители одновременно снабжаются резко отличными по качеству видами энергии (например, теплота и электроэнергия). The actuality of small combined power-settings is considered. The methods of the evaluation of their power efficiency is discussed, especially in those cases when the consumers are simultaneously supplied by totally different kinds of energy (e. g. heat and electrical energy).
Keywords: Electrical engineering; Electronics; Nuclear engineering; Technology