Исследование процесса структурообразования ковкого чугуна - С. Г. Агбалян; Р. С. Егиазарян; Е. С. Салтыкова (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Исследованы принципы структурообразования ковкого чугуна при термической обработке. Разработана новая технология получения ковких чугунов, сущность которой состоит в следующем: отливки из белого чугуна нагреваются до температуры аустенизации, после короткой выдержки подвергаются термоциклированию, закаливаются в воде или в масле и подвергаются отжигу. Ուսումնասիրվել են կռելի թուջի կառուցվածքագոյացման հիմնական սկզբունքները ջերմային մշակման ժամանակ: Մշակվել է կռելի թուջերի ստացման նոր տեխնոլոգիա, որի էությունը հետևյալն է. սպիտակ թուջից ձուլվածքները տաքացվում են մինչև աուստենիտացման ջերմաստիճան, կարճատև պահումից հետո ենթարկվում են ջերմացիկլիկ մշակման, մխվում են ջրում և թրծվում: Fundamentals of malleable cast iron structure formation during heat treatment are studied. A new technology for obtaining malleable cast iron is developed, its idea consisting of the following: castings from white cast iron are heated to the austenization temperature, after a short soaking they undergo thermal cycling, harden in water or oil and undergo annealing.
Keywords: Technology