Изучение процесса сушки каолина в псевдоожиженном слое - А. А. Гюльзадян; Р. М. Мирзаханян; А. Х. Ваганян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Изучен процесс сушки в псевдоожиженном слое каолина, образующегося при комплексной переработке гематит-каолинитовой руды. Построены кинетические кривые при различных условиях высушивания. Определено необходимое время пребывания частиц в аппарате. Предложены схема непрерывно работающей промышленной сушильной установки и порядок ее расчета. Ուսումնասիրվել է հեմատիտ-կաոլինիտային հանքանյութի համալիր մշակման ժամանակ ստացվող կաոլինի եռացող չորացման գործընթացը: Նյութը չորացվել է փորձնական սարքում, տարբեր պայմաններում, և ստացված տվյալներով կառուցվել են չորացման կորերը: Դրանց հիման վրա որոշվել է մասնիկների ապարատում մնալու անհրաժեշտ ժամանակը և առաջարկված է անընդհատ գործողության արդյունաբերական չորանոցի սխեման ու հաշվարկման կարգը: The drying process in kaolin fluidization layer formed in complex processing of hematitekaolinite ore is studied. Kinetic curves in different drying conditions are constructed. The necessary time for staying the particles in the apparatus is defined. Continuously running commercial drying plant scheme and the order of its calculation are proposed.
Keywords: Technology