Об одном методе решения линейных задач оптимального быстродействия - С. О. Симонян; К. С. Агаджанян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Предложен новый метод (метод обратного тангенса-МОТ) решения линейных задач оптимального быстродействия, позволяющий полностью автоматизировать процесс решения при использовании ППП MATLAB–5.2. На основе решения задачи оптимального управления движением искусственного спутника Земли осуществлен сравнительный анализ ряда известных и предложенного методов. Օպտիմալ արագագործության գծային խնդիրների լուծման համար առաջարկվել է նոր մեթոդ (հակադարձ տանգենսի մեթոդ-ՀՏՄ), որը հնարավորություն է տալիս ամբողջապես ավտոմատացնել լուծման գործընթացը MATLAB 5.2 ԿԾՓ-ի օգտագործման դեպքում։ Երկրի արհեստական արբանյակի շարժման օպտիմալ կառավարման խնդրի լուծման հիման վրա իրականացվել է մի շարք հայտնի և առաջարկված մեթոդների համեմատական վերլուծություն։ A new method (a method of a return tangent (MRT)) for linear problem solving of optimal high-speed is proposed. The method allows to automate completely the solving process using MATLAB 5.2. Based on the problem solving of optimal control by artificial Earth satellite movement, a comparative analysis of some known methods and the proposed one is realized.
Keywords: Technology