Построение y-z, p-q математической модели установившегося режима ЭЭС и ее реализация методом минимизации - Н. П. Бадалян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Рассматриваются решения систем нелинейных алгебраических уравнений, вытекающие из Y-Z, P-Q математической модели установившегося режима ЭЭС методом минимизации с применением неособенных квадратных матриц Гессе. Դիտարկվում է էլեկտրաէներգետիկական համակարգի կայունացված ռեժիմի Y-Z, P-Q մաթեմատիկական մոդելից բխող ոչ գծային հանրահաշվական հավասարումների համակարգերի լուծումը մինիմալացման մեթոդով՝ կիրառելով Հեսի ոչ սովորական քառակուսի մատրիցներ: Solution of nonlinear algebraic simultaneous systems following from Y-Z, P-Q mathematical model of steady state electric power station by method of minimization using Hesse’s non-singular square matrix is considered.
Keywords: Electrical engineering; Electronics; Nuclear engineering; Technology