Методы расчета устойчивости грунтовых откосов и склонов - Г. А. Адилханян; А. Г. Адилханян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Описывается новый метод расчета устойчивости грунтовых откосов и склонов, применяемый для произвольных поверхностей сдвига, разнородных грунтовых массивов, активных сил произвольного направления и состава. В основу метода заложена гипотеза о переменности угла наклона сил взаимодействия между фрагментами. Նկարագրվում է գրունտային շեպերի և լանջերի կայունության հաշվարկի նոր մեթոդ, որը կիրառելի է կամայական ձևի սահքի մակերևույթի, անհամասեռ կառուցվածքի գրունտային զանգվածի, կամայական ուղղվածության և կազմի ակտիվ ուժահամակարգի համար: Մեթոդի հիմքում դրված է փոխազդեցության ուժերի թեքման անկյան փոփոխականության վարկածը: A method of ground slope and side slope stability calculation applicable for arbitrary sliding surface, for nonhomogeneous soils, for arbitrary direction and composition of active forces is discribed. The method is based on the hypothesis about angle slope variability of interaction between fragments.
Keywords: Technology; Engineering