Определение параметров фильтрования при разделении суспензии каолинит-раствор соляной кислоты - Р. М. Мирзаханян; А. А. Гюльзадян; А. Х. Ваганян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Изучен процесс фильтрования суспензии, полученной после кислотной обработки гематит-каолинитовой руды. Опытным путем определены параметры фильтрования, необходимые для расчета и проектирования промышленных фильтров различных конструкций. Ուսումնասիրվել է հեմատիտ-կաոլինիտային հանքանյութի թթվային մշակումից հետո ստացված կախույթի ֆիլտրման գործընթացը: Փորձնականորեն որոշվել են ֆիլտրման հաստատունները, որոնք անհրաժեշտ են տարբեր կառուցվածքների արտադրական ֆիլտրեր հաշվելու և նախագծելու համար: The filtration process of suspension obtained after acid treatment of the hematite-kaolinite ores is investigated. The filtration parameters necessary for calculation and design of industrial filters with different construction types are experimentally defined.
Keywords: Technology