Динамические макроэкономические модели парето–оптимального управления - О. С. Симонян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Разработаны явная и неявная динамические макроэкономические модели парето-оптимального управления уменьшением загрязнения окружающей среды карбон-диоксидом (СО2) и увеличением потребляемой энергии. Մշակվել են ածխաթթու գազով (CO2) շրջակա միջավայրի աղտոտվածության կրճատման և սպառվող էներգիայի մեծացման պարետո-օպտիմալ կառավարման բացահայտ և անբացահայտ դինամիկական մակրոտնտեսական մոդելներ: Explicit and implicit dynamic macroeconomic models of paretho-optimal control of environment polution reduction by carbon-dioxide (CO2) and increase of consumable energy are developed.
Keywords: Technology