Исследование распределения напряжений шпоночных соединений поляризационно–оптическим методом - С. А. Гаспарян; Г. Л. Слкуни (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Проведено экспериментальное исследование распределения напряжений шпоночного соединения с учетом способа передачи нагрузки методом фотоупругости. Описана методика реализации эксперимента с использованием компьютерного интерфейса. Дана оценка влияния параметров нагружения и размеров на максимальные значения напряжений и их градиентов. Անց է կացվել երիթավոր միացության լարումների կուտակման փորձարարական հետազոտություն լուսաառաձգականության մեթոդով բեռնվածքի փոխանցման եղանակի հաշվառմամբ: Նկարագրված է համակարգչային ինտերֆեյսի կիրառմամբ գիտափորձի իրականացման մեթոդիկան: Տրված է լարումների կուտակման գոտում դրանց առավելագույն արժեքների ու գրադիենտների վրա չափային ու բեռնավորման հարաչափերի ազդեցության գնահատումը: An experimental investigation of stress distribution at the stress concentration zone of keyed joints has been carried out subject to the way of load transmission. The procedure of realization of the experiment with application of computer interface is described. Evaluation of loading and dimension parameter influence on maximal stresses and gradients at the concentration zone is given.
Keywords: Technology; Mechanical engineering and machinery