Շրջանառության ջրի հովացման համակցված համակարգի հովացուցիչների միջև ջրի ծախսի լավարկված բաշխման ավտոմատ կառավարման համակարգ - Ն. Ռ. Հարությունյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Հովացուցիչների միջև շրջանառության ջրի ծախսի վերաբաշխման նպատակով կառավարման ապարատների բազայի հիման վրա մշակվել է ավտոմատ կառավարման համակարգ, որի պրոցեսոր են ներմուծվել շրջանառության ջրի հովացման համակցված համակարգերով էներգաբլոկների աշխատանքային ռեժիմների լավարկման արդյունքում ստացված ալգորիթմները: Для регулирования расхода циркуляционной воды между охладителями на базе командо-аппаратов разработана система автоматического регулирования. Составлены алгоритмы, полученные при оптимизации режимов работы энергоблоков с комбинированными системами охлаждения циркуляционной воды. To regulate the circulation water consumption between coolers, an automatic control system based on command devices is developed. The regulation algorithms obtained at operation condition optimization of power units with multifunction systems of cooling circulation water are introduced into the processor of the system.
Keywords: Electrical engineering; Electronics; Nuclear engineering; Technology