Принципы построения и пример реализации экспертной системы для разработки методик поверки средств измерений - З. А. Бабаян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Рассматриваются принципы построения и пример реализации экспертной системы для разработки МП СИ геометрических величин. Предлагаются проблемно-независимые программные средства управления базой знаний. Դիտարկվում են չափման միջոցների` ըստ երկրաչափական չափսերի ճշգրտման մեթոդիկայի մշակման համար փորձաքննական համակարգի կառուցման սկզբունքները և իրագործման օրինակ: Առաջարկվում են պրոբլեմային անկախ ծրագրային գիտելիքների բազայի ղեկավարման միջոցներ: The expert system construction principle and realization example for geometrical dimensions of calibration testing procedures (CTP) are considered. The problem-independent software for knowledge base control is proposed.
Keywords: Technology