Проектирование распределенной сети передачи данных - Х. З. Хачикян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Рассматриваются модели проектирования распределенной сети передачи данных в условиях детерминированности и неопределенности. Решение моделей осуществляется методом множителей Лагранжа. Դիտարկվում են տվյալների հաղորդման բաշխված ցանցի նախագծման մոդելներ՝ դետերմինացվածության և անորոշության պայմաններում: Մոդելների լուծման համար կիրառվում է ոչ գծային ծրագրավորման խնդրի լուծման՝ Լագրանժի բազմապատկիչների մեթոդը: Models of distributed data transmission network design in determinancy and uncertainty conditions are developed. The solution of these models is realized by the Lagrangian multiplier method.
Keywords: Technology