Թիւրքիա - Խմբ.-հրատարակիչ՝ Գրիգոր Արծրունի (Тип. Главнаго Управленiя НамҌстника Кавказскаго)
Րոդոպի սարերի մեջ գտնվող չորս գյուղերը Արևելյան Ռումինիային միացնելու առաջարկի, երկու տարվա հարկը կանխիկ մուծելու պահանջի և Հունաստանին հանձնված տարածքների մասին:
Keywords: Արտաքին տեսութիւն; Մշակ մատենագիտութիւն