Особенности работы единичного алмазного зерна при обработке хрупко-пластичных материалов - А. В. Симонян; И. Г. Тер-Азарян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Приведены данные по работе единичного алмазного зерна с учетом условий трения. Дана математическая модель для расчета силы Pz. Полученные данные позволили рассчитать мощность при распиловке туфа прочностью 20 МПа. Բերված են առանձին ալմաստային հատիկի աշխատանքի տվյալները՝ հաշվի առնելով շփման ուժերը: Կտրման ուժի հաշվարկման համար տրված է մաթեմատիկական մոդել: Ստացված տվյալները թույլ են տալիս հաշվել տուֆի սղոցակտրման հզորությունը: Single diamond grain acting data in friction conditions are presented. A mathematical model for Pz force calculation is given. The data obtained allowed to calculate the power when sawing the tuf, having strength 20 MPa.
Keywords: Mechanical engineering and machinery; Technology