Հաստատուն հոսանքը փոփոխականի ձևափոխող ստատիկական ձևափոխիչ - Հ. Թ. Գասպարյան (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Աշխատանքի նպատակն է՝ պարզ կառուցվածք և զրոյին մոտ կարգավորվող հաճախականությամբ սինուսոիդալ ելքային լարման ստացում: Ձևափոխիչը կազմված է սնման աղբյուրին զուգահեռ միացված երկու ինվերտորներից: Դրանք համալարված են կարգավորվող կամավոր հաճախականություններով, որոնց տարբերությունը հավասար է ելքային ազդանշանի հաճախականության կրկնապատիկին: Ելքում բեռը միացվում է ղեկավարվող տիրիստորային կամրջակի միջոցով: Целью статьи является упрощение работы конструкции и получение выходного синусоидального сигнала с регулируемой частотой, близкой к нулю. Преобразователь состоит из двух параллельно включенных к источнику питания инверторов, которые настроены на регулируемые произвольные частоты с разностью, равной двукратной частоте выходного сигнала. Нагрузка на выходе включена через управляемый тиристорный мост. The static transformer for direct current transformation into alternative one is studied. The transformer consists of two inverters parallelly wired to the power supply which are turned to adjustable random frequencies, the difference of which equals to the double frequency of the output signal. The load on the output is turned on by the controlled thyristor bridge.
Keywords: Technology