Повышение чувствительности магнитоупругих преобразователей усилий - С. А. Манукян; А. А. Гамбарян; Ар. А. Гамбарян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Рассмотрен метод повышения чувствительности магнитоупругих преобразователей усилий с применением магнитопровода в виде магнитного моста консольной конструкции. Исследованы условия выбора параметров магнитопровода, обеспечивающие линейность характеристик преобразователя. Приведены экспериментальная характеристика и области применения преобразователя. Դիտարկվում է տրանզիստորային բանալու սնաբերային շղթայի պարամետրերի ընտրության եղանակ՝ հիմնված հաստատուն լարման իմպուլսային կերպափոխիչում կոմուտացիոն երևույթների անալիտիկ վերլուծության վրա: Տրված են հաշվարկային առնչությունները, ձևակերպված է պարամետրերի ընտրության հաջորդականությունը: A method of magnetic elastic susceptibility force transducer increase using a magnetic circuit in the form of a magnetic bridge of console construction is considered. The magnetic circuit parameter selection conditions providing linearity of the transducer characteristics are studied. An experimental characteristic is represented and application fields are suggested.
Keywords: Electrical engineering; Electronics; Nuclear engineering; Technology